Beflex.net (energiebeheer)

BeFlex Energie

Maakt u zich zorgen over :

 De steeds stijgende elektriciteitsprijzen

 Het steeds toenemende verbruik van uw klanten

 Het gemor en gezeur over de prijs

 De capaciteit van uw elektriciteitnetwerk

Wilt U :

 Uw klanten snel en efficiënt afrekenen

 Inzicht krijgen in het individuele elektriciteitsverbruik

 Een aan/uit functie op uw toeristische plaatsen

 Opvolging van het algemene verbruik

BeFlex is een eenvoudig in te bouwen beheersysteem die het mogelijk maakt om een aan/uit functie en het uitlezen van de meterstanden vanuit de receptie te regelen. Het is gekoppeld aan Presys en Beflex booking. Via LoraWan private networking creëren we een wireless IOT (internet of things) omgeving waarin de controllers verbinding kunnen maken met de cloud server. Uw systeem kan de gegevens op elk moment raadplegen.
Er komen geen communicatiekabels aan te pas, dus er zijn geen graafwerken nodig. Met onze controller kunnen we via puls tellers uw bestaande meters uitlezen en hebben we de mogelijkheid om relais aan te sturen voor de aan/uit. Elke controller kan 2 meterstanden uitlezen. Door het plaatsen van een paar basis antennes kan uw volledig terrein gedekt worden door LoraWan.Het systeem kunt u naadloos uitbreiden. U kunt dus perfect starten met enkele plaatsen om dan later uit te breiden volgens uw noden. Met Beflex energie beschikt u over een automatische uitlezing van uw tellers, een aan/uit functie, automatische energie registratie via de reservering met daaropvolgend een automatische afrekening. Een inzicht in het verbruik van uw klanten en zoveel meer.

Dit is de ideale oplossing voor het energie beheer op uw camperplaatsen. Ook uw jaar-gasten meermaals per jaar afrekenen kan zonder veel moeite.

 

 

 

Extra informatie:
Lora is een technologie die ontwikkeld werd voor “internet of things” waarbij allerhande toestellen kleine hoeveelheden data kunnen versturen met een zéér laag verbruik en een relatief lange afstand. LoraWan is het gestandariseerd communicatie protocol. Er zijn publieke LoraWan netwerken (vb voor de digitale teller) en Private LoraWan netwerken. Beflex Energie maakt gebruik van een privaat netwerk.
Door een slimme, centrale plaatsing van de basis antenne is het mogelijk om het ganse terrein dekking te geven met 1 enkel antenne. Er kunnen tot 100 controllers per gateway (antenne) aangestuurd worden.
Lora wordt vandaag reeds in meerdere sectoren gebruikt. Landbouw, industrie en steden/gemeenten gebruiken de technologie. Vanaf heden ook in de recreatie sector!
Vraag naar de andere mogelijkheden die UW lora netwerk voor U kan betekenen (lichtsturing, sloten, slagboom etc…)

Lora (Long Range) is een draadloze sturing op de open frequentie van 868 Mhz. Door de relatief lage frequentie kunnen de signalen over langere afstanden verzonden worden doorheen verschillende hindernissen (bomen gebouwen etc ) . Daardoor kunnen met weinig basis stations toch een groot gebied gedekt worden.
Gezien de frequentie volledig verschillende is van het Wifi signaal (2,4Ghz en 5 Ghz) kunnen hier geen storingen optreden.